De 5 beste achteruitrijcamera's van naderbij bekeken - TechGeek (2023)

De achteruitrijcamera is een van de modernere achteruitrijfuncties in een motorvoertuig. Een dergelijke minicamera is ontworpen om je te helpen bij het achteruitrijden en parkeren. Met deze camera kun je een oogje houden op obstakels, mensen of dieren rond de achterkant van je voertuig.

Achteruitkijkcamera’s worden meestal in sets op de markt verkocht. Gewoonlijk bestaat de set uit een weerbestendige videocamera, een flatscreenmonitor, de nodige kabels en een overspanningsbeveiliger.

Hoe werkt een achteruitrijcamera

In wezen bestaat een achteruitkijkcamera uit verschillende onderdelen die samen de dode hoek van je voertuig zichtbaar maken. De monitor wordt uiteraard in je auto gemonteerd, zodat je hem zo goed mogelijk kunt zien.

De achteruitrijcamera wordt in het algemeen aan de achterzijde van een voertuig bevestigd. Alle modellen hebben echter tot doel de dode hoek van het voertuig te verkleinen. Campers gebruiken de hoge achterkant van het voertuig voor de montage, terwijl gewone voertuigen de kentekenplaatbevestiging gebruiken. Af en toe kan deze parkeerhulp ook onder de bumper worden gemonteerd.

Modellen van hoge kwaliteit gaan pas aan als je de auto in zijn achteruit zet. De meeste goedkope modellen zenden een ononderbroken videosignaal uit of moeten handmatig worden geactiveerd. Met een achteruitkijkcamera heb je een goed zicht op de gevarenzone wanneer je voorzichtig manoeuvreert en achteruit rijdt.

Afhankelijk van de fabrikant en het model gaat ook een ingebouwd nachtlampje automatisch aan. Er is keuze tussen witte leds en infrarode leds.

De meeste achteruitkijkcamera’s werken volledig automatisch. Er zijn echter ook modellen die op andere systemen kunnen worden aangesloten. Met behulp van infrarood kan bijvoorbeeld de exacte afstand tot het volgende voorwerp akoestisch worden weergegeven, wat nuttig kan zijn in omstandigheden met slecht zicht.

Bedrade achteruitkijkcamera’s

Een onderscheidend kenmerk van achteruitkijkcamera’s is de technologie die wordt gebruikt om gegevens van de camera naar het scherm over te brengen. Talrijke sets zijn via een kabel met elkaar verbonden, wat een stabiele beeldoverdracht garandeert. Alleen beschadigde kabels kunnen storingen in dit proces veroorzaken. De voordelen van dit type verbinding zijn de voornamelijk foutloze en storingsvrije overdracht van beelden, de vaak goedkopere prijs en de meestal betere beeldkwaliteit.

De kabels hebben meestal ook een aparte overspanningsbeveiliging ingebouwd, zodat het scherm niet kan worden beschadigd door de twaalf of vierentwintig volt batterijen.

Draadloze achteruitkijkcamera’s

Zeer populair zijn draadloze camera’s. Deze hebben echter hun eigen stroomvoorziening nodig, die meestal via de achterlichten loopt. De achteruitkijkcamera werkt als zender, de ontvanger van de gegevens bevindt zich direct op het scherm of apart in een klein kastje.

Het voordeel is de gemakkelijke installatie en de mogelijkheid om verschillende schermen als ontvangers te gebruiken. Draadloze achteruitkijkcamera’s zijn echter ook iets duurder en gevoeliger voor beeldstoringen.

Waar je op moet letten als je een nieuwe achteruitrijcamera koopt

Om een geschikte achteruitkijkcamera voor je voertuig te vinden, moet je op een paar punten letten. Samenvattend moet u aandacht besteden aan de volgende vragen:

(Video) I tried to find the Strongest Filament Extruder.

 • Aan welk camerasysteem geef ik de voorkeur
 • Heb ik maar een achteruitkijkcamera nodig of een set
 • Kan ik de achteruitkijkcamera zelf installeren
 • Welk achteruitkijkcamerasysteem wil je gebruiken

BrandWay Bedrade Achteruitrijcamera

Met behulp van deze hoogwaardige bedrade achteruitrijcamera, inclusief een 7-inch LCD-scherm met hoge resolutie hebt je geen problemen meer bij het parkeren en achteruit rijden.De camera wordt standaard geleverd met een tien meter lange video-verlengkabel en een DC-adapterkabel die een vier-pins "aviation" aansluiting heeft om aan te sluiten op het display in de auto. Zowel de camera als het beeldscherm werken op 12 V-24 V DC.

De belangrijkste eigenschappen

Het LCD-scherm is voorzien van een stevige beugel, zodat het scherm gemakkelijk en veilig op het dashboard kan worden bevestigd.

De resolutie van 800 × 480 pixels zorgt ervoor dat het beeld van de camera van hoge kwaliteit is en goed wordt weergegeven op een comfortabel zeven inch lcd-scherm met een responstijd van maar 30 ms.

De groothoeklens van 120 graden zorgt voor een zo groot mogelijke kijkhoek. Bovendien zal door de combinatie van de ingebouwde zestien infrarood leds en de omnipixel-technologie ook in het donker het beeld van uitstekende kwaliteit zijn.

Deze achteruitrijcamera is een bestseller over de hele wereld.

Technische kenmerken

 • De camera heeft een twee-wegs video-input en een responstijd van maar dertig milliseconde
 • Het frame is zwart en het display heeft een afmeting van zeven inch
 • De camera maakt gebruik van het NTSC-tv systeem
 • De omnipixel technologie zorgt voor duidelijke beelden in het donker
 • De voedingsspanning is twaalf Volt

Strex Draadloze Achteruitrijcamera met 2 camera's

Strex Draadloze Achteruitrijcamera met 2 camera's - 7” Scherm - Nachtzicht 18LED 15m

(Video) What is the best portable power station? I tried all of these to find out.

Bekijken

Met deze draadloze achteruitrijcamera heb je geen parkeer- en achteruitrijproblemen meer. Deze camera kan voor alle soorten voertuigen worden gebruikt. Hij kan ook voor andere toepassingen worden gebruikt. Alleen een 12 / 24V DC-stroomaansluiting is vereist.

De belangrijkste eigenschappen

Het display beschikt naast de draadloze ontvanger over twee video-ingangen. Met een resolutie van 800 × 840 pixels krijg je een scherp en heldere weergave. Door de snelle responstijd worden alle beelden in realtime weergegeven zonder vertraging. De draadloze camera werkt tot op een afstand van vijftig meter.

Technische kenmerken

 • Zestien infrarood leds zorgen voor een uitstekend nachtzicht
 • De camera is waterdicht en heeft een ruime kijkhoek met een lens van 120 graden
 • De display kan op het dashboard gemonteerd worden
 • Het zeven inch scherm heeft een resolutie van 800 × 840 RGB
 • De camera wordt geleverd met drie antennes, een stevige bevestigingsbeugels en een afstandsbediening

Achteruitrijcamera Auto Kentekenplaat

Deze achteruitrijcamera is stabiel en betrouwbaar. De scherpte en de kleuren van het beeld zijn goed. Met de nachtzichtfunctie blijft dit ook zo ‘s nachts. Je zit nooit verveeld met een dode hoek dankzij het gezichtsveld van 170 graden. De ingebouwde remote-tik-functie helpt je om potentiële obstakels tijdens het achteruitrijden te ontwijken.

De belangrijkste eigenschappen en technische kenmerken

Deze camera is geschikt voor alle monitoren met RCA-connector en dvd-navigator. Hij is eenvoudig te installeren en gemaakt van duurzaam materiaal. Hij is overal in de EU toegelaten en geschikt voor pick-up trucks, bussen, bestelwagens en andere voertuigen.

De camera is uitgerust met een lens van 1,8 mm met een gezichtsveld van 170 graden.

Hij is gemaakt van ABS en is waterdicht

Strex Achteruitrijcamera - Universeel RCA

Deze achteruitrijcamera kan je helpen ongevallen en ongevallen te voorkomen. De achteruitrijcamera met met nachtzichtfunctie kan de bestuurder direct en duidelijk assisteren. De dode hoek hoort tot het verleden. Het waterdichte en schokbestendige ontwerp maakt de achteruitkijkcamera ook geschikt voor zwaardere omgevingen. De parkeerhulpcamera kan gebruikt worden met bijvoorbeeld Lcd-monitoren of autoradio's, en kan gebruikt worden op verschillende voertuigen, zoals auto's, vrachtwagens, campers, …

De belangrijkste eigenschappen

De verbeterde lens zorgt voor een helder beeld. Zowel overdag als ‘s nachts kan de high-definition camera de bestuurder duidelijke beelden bezorgen.

Het is een stevige achteruitrijcamera die daarnaast ook nog eens waterdicht is.

Twaalf heldere leds kunnen de camera verlichten om het beste nachtzichteffect te bereiken. Wanneer nodig schakelt de camera automatisch over op nachtzicht.

Dodehoekongevallen kunnen worden voorkomen dankzij de 140° camera. De camera is eenvoudig te installeren en wordt geleverd met zes meter kabel en alle benodigde accessoires voor het monteren.

Technische kenmerken

 • De camera heeft een stroomaansluiting voor je accu en werkt op 12 Volt
 • De achteruitrijcamera heeft een maximale beeldhoek van 140 graden en een HD Ready resolutie

Strex Achteruitrijcamera Set Draadloos

Met deze draadloze achteruitrijcamera heb je geen parkeer- of achteruitrijproblemen meer. De camera kan voor alle soorten voertuigen worden gebruikt. De cameraset kan ook voor andere toepassingen worden gebruikt. Alleen een 12 / 24V DC-stroomaansluiting is vereist.

De belangrijkste eigenschappen

Het display beschikt over een draadloze ontvanger en daarnaast ook over twee video-ingangen, dus ook voor dvd / vcd / tv / navigatie te gebruiken. De resolutie van 800x480 pixels zorgt ervoor dat het beeld helder en scherp wordt weergegeven. Door de snelle responstijd zijn alle beelden realtime zonder vertraging.

Omdat dit apparaat een draadloos apparaat is met een maximale dekking van vijftig meter, kan het zonder kabel door het hele voertuig gaan. Het enige dat je nodig heeft, is een stroomaansluiting, die op meerdere plaatsen in het voertuig kan worden afgetapt, zoals verlichting. Zowel het zeven inch display als de achteruitrijcamera werken op 12 / 24 V DC.

De technische kenmerken

 • De achteruitrijcamera heeft een stevige montagebeugel
 • Het display kan op het dashboard gemonteerd worden
 • Met de lens van 120 ° kan een uitstekende kijkhoek verkregen worden
 • De schermgrootte is zeven inch
 • De camera maakt gebruik van het PAL tv-systeem en een MPEG 4-video compressie-indeling
 • De behuizing is van aluminium

De camera wordt geleverd met een monitor, twee antennes, twee stroomkabels, een bevestigingsbeugel en een afstandsbediening

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Fredrick Kertzmann

Last Updated: 01/11/2023

Views: 6099

Rating: 4.6 / 5 (66 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Fredrick Kertzmann

Birthday: 2000-04-29

Address: Apt. 203 613 Huels Gateway, Ralphtown, LA 40204

Phone: +2135150832870

Job: Regional Design Producer

Hobby: Nordic skating, Lacemaking, Mountain biking, Rowing, Gardening, Water sports, role-playing games

Introduction: My name is Fredrick Kertzmann, I am a gleaming, encouraging, inexpensive, thankful, tender, quaint, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.